maandag 27 april 2009

Lang geleden

Het is alweer té lang geleden dat Papa en Mama hier in mijn digitale dagboek hebben geschreven. Net of er niets gebeurd is, niets is minder waar.

Ik ben dus inmiddels de 4 kilo ruim gepasseerd en nu lijkt het helemaal snel te gaan.
De vetribbeltjes lijken zich in rap tempo te ontwikkelen maar Sonja moeten we voorlopig niets van weten.
De overgang naar alleen nog maar poederflessen ipv borstvoeding lijk ik prima te doorstaan, ik groei er in ieder geval pittig van.
Rechtopzitten gaat met een klein beetje hulp er goed en mij hoofd houd ik dan ook netjes recht, al wil ik nog wel eens spontaan een kopstoot uitdelen. Vervolgens heb ik van Papa twee acteerlessen gehad.
1. doen of er niets aan de hand is
2. zelf huilen, alsof ik het slachtoffer ipv de dader ben.
Of dit eigenschappen voor een voetballertje zijn, oordeelt u zelf......

Vlak voor wij op vakantie gingen, zijn we gaan eten met Oma To, Oma Ellen, Opa Kees en de 4 T's.
Van Mams en Paps hebben we alledrie hetzelfde shirt gekregen en daarmee poseren we hier op de foto. We hebben lekker pannenkoeken gegeten, maar mijn bestelling was niet helemaal goed doorgekomen in de keuken en dus kreeg ik alleen een flesje warme melk.

En toen mocht ik met Mama en Papa mee op vakantie.
Naar Ameland!
Mama en Papa waren daar in September (toen ik nog in Mama's buik zat) ook al geweest en toen was het zó leuk, dat ze graag naar dit eilandje terug wilden, nu samen met mij. Mijn langste rit met de auto, toen met de boot en tenslotte wandelend naar ons huisje voor de komende week. Leuk hier zeg!

Op Ameland hebben we de hele week schitterend weer gehad. 2 keer een klein wolkje, maar verder alleen maar mooi weer. Op het terras was het lekker warm en tijdens het fietsen moesten Mama en Papa soms even goed doorfietsen om het warm te krijgen.
Ik zat in 'm bakkie en vond het wel prima. Het kon me ook niet veel schelen dat Papa zich in de duinen flink in het zweet moest werken om Mama bij te houden.
Woensdag kwam ook Opa Jaap langs en die kon Papa soms afwisselen met fietsen, vooral met de tegenwind was dat wel zo eerlijk. Woensdagavond zijn we met z'n viertjes wezen uit eten en heb ik me voorbeeldig gedragen. Heerlijk geslapen in mijn reiswieg, onder de trap in het restaurant. Niet in de stilte, want dan word ik meestal wel wakker en ga ik zelf de muziek verzorgen.

Vrijdag moesten we helaas weer terug naar huis. Toen de spulletjes werden ingepakt trakteerde ik Mama op een hele mooie fotoserie, met een wel heeeeel lieve glimlach als afsluiting. Toen weer met de boot en de auto naar de beemster, weer naar de schapen en lammetjes kijken die in onze achtertuin staan, leuk hoor!

Afgelopen zondag mocht ik eerst bij mijn nieuwe vriendinnetje Myrte kijken.
Myrte is net geboren en komt binnenkort vlakbij ons wonen.
Ik heb het even goed kunnen bekijken, maar ze is goed gelukt (atletisch figuur van 'r moeder) en ik denk dat ik daar maar werk van moet gaan maken!
Daarna zijn we tennissen gaan kijken in Kwadijk en heb ik mijn eerste contact gemaakt met het gravel, een tennisracket en een bal.
Misschien toch nog iets te vroeg, maar het is Papa's bedoeling me snel voor Roland Garros klaar te stomen dus kunnen we niet vroeg genoeg beginnen.

En dan mocht ik vandaag voor het eerst naar school.
Omdat Mama binnenkort weer gaat werken mocht ik een middagje wennen op de kinderopvang. Mijn school heet Madelief en mijn klas Nijntje.
In mijn klas zitten kindjes van verschillende leeftijden en dat is heel leuk.
Dan kan ik me mooi optrekken aan de grotere kinderen en leer ik snel klieren, ravotten, voetballen, meisjes-plagen-zoentjes-vragen etc etc.

Woensdag moet ik weer naar het ziekenhuis.
Ik hoop dat het dan een keer afgelopen is met die vervelende oogtestjes, want daar ben ik wel een keertje klaar mee.
Trouwens, ik geef toch wel aan dat ik alles goed kan zien, ik lach naar de goede mensen en ik volg mijn moeder, waar ze ook gaat!
En zal ik dan ook bijna 5 kilo wegen? Wie zal het zeggen?

Ik hoop tot snel, fijne koninginnedag allemaal.
Als je m'n Papa tegenkomt, zorg dat ie niet teveel biertjes drinkt, dan hoort ie me 's nachts niet......

Mazzels,
Jurre