vrijdag 20 maart 2009

Groeien, groeien en groeien


Wat wordt je groot ventje!!

Het is alweer even geleden dat we op het blog geschreven hebben. We krijgen zelfs klachten van oma!!
Je bent nu bijna 14 weken oud en al een stuk wijzer. Nog steeds ben je een klein en licht mannetje maar met je 51 cm en 3500 gram mag je er best zijn. Veel mensen kijken even in de kinderwagen als mama met je op stap is en vinden je dan nog erg klein. Voor ons ben je al heeeeel groot aangezien je je geboortegewicht bijna verdrievoudigd hebt. Mama verteld de mensen dan ook gewoon dat je een bijzonder ventje bent en dat je al groot bent. Je krijgt dan een glimlach en de opmerking dat mama maar moet genieten want dat je zooo snel alweer naar de kleuterschool gaat. Daar kan ik me nog niets bij voorstellen hoor!

Vorige week heeft papa ons 6 dagen alleen gelaten. Hij is gaan feesten met zijn collega's op Mauritius. En ondanks dat we wel jaloers waren gunnen we het hem wel! Hij heeft het erg lekker gehad ondanks de vele tropische regenbuien. Een druk programma maar een luxe! Champagne, exclusieve diners en een schitterend hotel!
In partycentrum Jurre Storm Blaauboer was het programma ook druk.
Mama en jij hebben het er goed vanaf gebracht maar mama was blij dat papa weer terug kwam. Allereerst natuurlijk voor de gezelligheid maar ook om weer eens een knuffel terug te krijgen. Al mama's knuffels gaan naar jou en je wordt graag geknuffeld!
Je kunt ook al goed laten horen wat je wel en niet wilt. Je bent langer wakker op een dag en ligt dan met die mooie oogjes van je druk rond te kijken. Sterk ben je ook en je maait met je armpjes soms flink om je heen. Als je je fles niet snel genoeg krijgt wordt je boos en ga je met je hoofd schudden. Mama noemt je dan een Frustie!

De afgelopen dagen hebben we veel gewandeld. Jij vind het heerlijk als je kontje gereden wordt en het weer is erg lekker. Vanmiddag heb je zelfs nog even in de wagen in onze tuin liggen slapen. We hebben een heerlijk zonnige tuin maar ook een hele lege tuin. Opa Jaap heeft hem helemaal leeg getrokken en nu gaan papa en mama nadenken over de herinrichting. Afgelopen week heb je een vriendinnetje erbij gekregen. Caroline en Daniel hebben een dochter gekregen, Féline. Mama en Caroline waren ervan overtuigd dat je een vriendje zou krijgen maar niets is minder waar! Féline is een mooi meisje met donkere haren, bollen wangen en kraaloogjes.
Jullie zijn nu even groot dus binnenkort maar even samen in de box voor de foto sessie.

Je andere vriendinnetje (van Ronald en Jose) laat nog even op zich wachten. Ze vind het nog wel goed in mama's buik en jij weet als geen ander dat het daarbuiten maar koud en heftig is. Je bent nu met mama op zoek naar leuke kado's voor je vriendinnetjes, al vind je dat rose maar niets. Zelf krijg je ook nog steeds kado's, het kan niet op! Mooie kleertjes, een sprookjesboek, knuffels en zelfs een loopfiets. Ook de blauwe laarsjes heb je inmiddels in wel vier maten dus laat die plassen maar komen!

Je gezondheid gaat goed. Inmiddels krijg je alleen nog wat extra ijzer maar verder eigenlijk niets meer (behalve de normale vitamine K en D). Op het consultatiebureau heb je afgelopen week je tweede vaccinatie (DKTP) gekregen.
Papa en mama waren mee naar het consulatiebureau en dat was maar goed ook. Je hebt tot drie keer toe gepoept en mama was haar billendoekjes vergeten! Alles zat onder, je romper, je omslagdoek, twee luiers en je was zelf natuurlijk ook lekker vies.
Kortom het was een feest!! Volgende week wordt er nog een keer naar je oogjes gekeken en de bezoekjes aan de kinderarts worden ook minder. Op dit moment zijn mama en jij wat verkouden maar volgens dokter Ket gaat het verder prima met je. Groei maar lekker verder ventje!


Liefs,
mama